♡♡♡♡♡♡

♡♡♡♡♡♡

Viktigt.

AllmäntPosted by Johanna Wed, January 28, 2015 19:35
Igår hörde jag en kvinna på bussen som pratade i telefon. Hon var sur och förbannad, och allt skyllde hon på ¨invandrarna¨. "Det är de som tar jobben, åså kostar de massa pengar" sa hon.

Jag blev arg på det sättet som jag bara blir ibland. Då tänkte jag att hon har såklart rätt att säga sin åsikt. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte ifrågasatte tjejen, för det finns ju faktiskt undantag ifrån yttrandefriheten (i detta fall enligt min uppfattning hets mot folkgrupp, pga att åsikten uttrycktes på ett sådant sett att den trakasserar människor). Efter några minuters funderande runt detta så kom jag fram till att; nej, man får faktiskt inte säga vad som helst - det finns ett förnuft vi ska vara rädda om.

1. Jobben: Grejen är att jag visste att det tjejen sa inte var sant. Det är då det blir jobbigt att hålla emot. Vi vet att invandrare skapar fler jobb på många sätt. T.ex att utrikeshandeln ökar och därigenom ekonomisk tillväxt och fler jobb.Tack vare invandring under 50-talet kunde Sverige bygga upp industrier och välfärd. De tillför kompetens och erfarenheter som vi själva inte har. Den person som idag behöver din hjälp kan mycket väl vara den person som skapar ditt nästa jobb. Sverige tjänar på att vara ett öppet land. Människor med ett annat hemland tjänar också på att Sverige är ett öppet land.

2. Pengarna: Jag vill försvara alla människor i värde.Jag känner att politiken idag handlar mer om de statsfinansiella effekterna än om människovärde. Ska människor, som lever under hemska förhållanden inte släppas in här för ¨det kostar pengar¨?! Ska vi som fortfarande har en globalt sett levnadsstandard inte kunna släppa in lite utav den standarden för att hjälpa en familj i nöd? Ska inte vi som ett av världens mest glesbefolkade länder inte ha plats för de som behöver oss? Vad säger det i så fall om oss som människor? Invandring bidrar till lösningen för de växande problemen och Sverige och befolkningen går plus på det.

Utan invandring stannar Sverige. För mig är de olika språken, kulturerna, religionerna och nationaliteterna en tillgång. Utan invandrare hade Sverige inte varit i närheten av den välfärd och levnadsstandard som vi har idag. Att det kommer vuxna, färdigutbildade människor till ¨vårt¨ land är inte ett problem - det är en tillgång! De är de som arbetar, de startar företag, de tar jobb som Jimmy Åkersson aldrig skulle nedlåta sig till och alla tjärnar vi på det. Att låtsas att invandringen "kostar miljarder" är en fet lögn. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är invandringen rena segern, det vet både vi och invandrarna.

(Om du nu ändå tycker att invandrare tar jobben ifrån dig; du som är född i Sverige har lätt för att glida fram på arbetsmarknaden jämfört med invandrare. Kanske, om någon som saknar kontakter, pengar och språkkunskaper och som enligt dig ändå tar ditt jobb så får du nog resa dig från soffan.)

De personer som på något sätt vill stoppa invandring och vill göra Sverige till ett stängt land, vad har ni för argument? Kunskapen och statistiken är inte på er sida. Utan öppna länder skulle världen vara fucked up och gelet skev.

  • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1320