♡♡♡♡♡♡

♡♡♡♡♡♡

NY BLOGG

AllmäntPosted by Johanna Tue, February 03, 2015 21:18
Jag är så trött på att bilderna här alltid blir så små. Så därför bestämde jag mig för att starta en ny (till) blogg där mina foton syns tydligare. Bara till för att testas och den här bloggen kommer såklart finnas kvar! Nya adressen: http://johannatappers.blogg.se

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1324

Viktigt.

AllmäntPosted by Johanna Wed, January 28, 2015 19:35
Igår hörde jag en kvinna på bussen som pratade i telefon. Hon var sur och förbannad, och allt skyllde hon på ¨invandrarna¨. "Det är de som tar jobben, åså kostar de massa pengar" sa hon.

Jag blev arg på det sättet som jag bara blir ibland. Då tänkte jag att hon har såklart rätt att säga sin åsikt. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte ifrågasatte tjejen, för det finns ju faktiskt undantag ifrån yttrandefriheten (i detta fall enligt min uppfattning hets mot folkgrupp, pga att åsikten uttrycktes på ett sådant sett att den trakasserar människor). Efter några minuters funderande runt detta så kom jag fram till att; nej, man får faktiskt inte säga vad som helst - det finns ett förnuft vi ska vara rädda om.

1. Jobben: Grejen är att jag visste att det tjejen sa inte var sant. Det är då det blir jobbigt att hålla emot. Vi vet att invandrare skapar fler jobb på många sätt. T.ex att utrikeshandeln ökar och därigenom ekonomisk tillväxt och fler jobb.Tack vare invandring under 50-talet kunde Sverige bygga upp industrier och välfärd. De tillför kompetens och erfarenheter som vi själva inte har. Den person som idag behöver din hjälp kan mycket väl vara den person som skapar ditt nästa jobb. Sverige tjänar på att vara ett öppet land. Människor med ett annat hemland tjänar också på att Sverige är ett öppet land.

2. Pengarna: Jag vill försvara alla människor i värde.Jag känner att politiken idag handlar mer om de statsfinansiella effekterna än om människovärde. Ska människor, som lever under hemska förhållanden inte släppas in här för ¨det kostar pengar¨?! Ska vi som fortfarande har en globalt sett levnadsstandard inte kunna släppa in lite utav den standarden för att hjälpa en familj i nöd? Ska inte vi som ett av världens mest glesbefolkade länder inte ha plats för de som behöver oss? Vad säger det i så fall om oss som människor? Invandring bidrar till lösningen för de växande problemen och Sverige och befolkningen går plus på det.

Utan invandring stannar Sverige. För mig är de olika språken, kulturerna, religionerna och nationaliteterna en tillgång. Utan invandrare hade Sverige inte varit i närheten av den välfärd och levnadsstandard som vi har idag. Att det kommer vuxna, färdigutbildade människor till ¨vårt¨ land är inte ett problem - det är en tillgång! De är de som arbetar, de startar företag, de tar jobb som Jimmy Åkersson aldrig skulle nedlåta sig till och alla tjärnar vi på det. Att låtsas att invandringen "kostar miljarder" är en fet lögn. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är invandringen rena segern, det vet både vi och invandrarna.

(Om du nu ändå tycker att invandrare tar jobben ifrån dig; du som är född i Sverige har lätt för att glida fram på arbetsmarknaden jämfört med invandrare. Kanske, om någon som saknar kontakter, pengar och språkkunskaper och som enligt dig ändå tar ditt jobb så får du nog resa dig från soffan.)

De personer som på något sätt vill stoppa invandring och vill göra Sverige till ett stängt land, vad har ni för argument? Kunskapen och statistiken är inte på er sida. Utan öppna länder skulle världen vara fucked up och gelet skev.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1320

27:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Tue, January 27, 2015 21:30
Sjukt hur fort det går att komma tillbaka till vardagen efter att ha varit borta länge. För bara någon vecka sedan befann vi oss i Sydney och i häftiga Bangkok. Jag saknar värmen något enormt, och allt trevligt folk där borta. Kylan som gör huden blå här känns inte alls bra..Tänk vad perfekt Sverige hade varit om vi hade legat på lite lägre breddgrader?! Wow. Just nu är det väl bara att kämpa sista innan våren kommer, men vilket skitväder alltså. Blir bara deppigt och vi behöver SOOOLEN! Min vardag just nu är fylld av läxor, kompisar, skolan och lite barnpassning. Jag har inte träffat Stella sen vi åkte, när hon kom springande mot mig och körde hennes lite-längre-än-vanligt-kram vägde det upp för den ganska tuffa skoldag jag precis avslutat.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1318

24:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Sat, January 24, 2015 14:39
Igår va jag med Alicia hela kvällen, så himla mysigt! Vaknade riktigt tidigt imorse för att pinna iväg till jobbet. Kände min en aning ringrostig eftersom jag varit borta så länge, men bara efter någon timme rullade allt på bättre än någonsin! Nu ska jag plugga lite och sedan (äntligen!!) lägga lite tid på att redigera Australienbilderna.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1314

Milen

AllmäntPosted by Johanna Thu, January 22, 2015 17:27
Efter en månad i fuktig, ibland smutsig, ny luft längtade jag lite efter Sveriges rena & friska syre. En löparrunda blir bra, tänkte jag. Eftersom min kondis inte var den bästa efter semestern så kanske en liten kort runda skulle passa. Jag sprang två km, fyra km, fem km. ¨Tänk om jag skulle sätta milen, haha¨ sa jag till mig själv när jag och var på väg hem och redan då trött i kroppen. Men vad fasen. Jag hade tid, det var ljust, solen sken, min mobil var laddad (musik), det var plusgrader och jag hade bra kläder. Så jag fortsatte springa. Efter ett tag började min fot somna, mina vantar blev till frost och min hälsena krånglade. När jag nådde 8km ville jag kräkas, ge upp och gråta. Men jag hade bestämt mig - och hade inte någon tid för att torka tårar, så jag fortsatte. Eftersom jag nästan inte sprungit något på hela hösten/vintern och plötsligt klämde till med 11km så var det inte konstigt att huvudvärken slog till efteråt. Men det var det värt. Målet som innan kändes så långt borta (marathon 2021) känns nu en aning lättare och mer tillgängligt! Nu ska jag plugga naturkunskap och sedan ta bussen in till stan för att sitta barnvakt under kvällen. Kram!

 • Comments(1)//johanna.tapper.se/#post1313

21:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Wed, January 21, 2015 19:49
Har typ skrattat mig igenom dagen med sista bilden som utgångspunkt... Hur skulle jag klara av skolan utan alla mina underbara vänner?! Vi har samma humor och nästan allt kan bli roligt när vi är tillsammans. Mattelektionen som blev lite långsam förvandlades till en riktig utmaning för Emelie O och hennes sudd-hög. Efter skolan mötte jag upp Alicia, sooooom jag längtat! Efter en hel månad ifrån varandra var det var supernajs att äntligen få träffas igen. Hon är världens bästa vän och naj, jag kommer aldrig släppa taget av den finingen. Nu ska jag hoppa in i läxornas värld (puaahhh) och sedan sova. Hörs!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1312

SHANGHAI 2014

AllmäntPosted by Johanna Mon, January 19, 2015 14:32
Bilder i från Shanghai i december, det var svinkallt och trots den jobbiga tidomställningen så hann vi med mycket under dagarna i Kina. Alla foton är tagna av mig.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1311

19:E DECEMBER

AllmäntPosted by Johanna Fri, December 19, 2014 00:55
Jag har svårt att sova (som vanligt före resor) och antar att det inte hjälper att plocka fram datorn... Imorgon bockas den sista lektionen av för den här terminen. Om det har gått fort? JA! Har blivit så van med att alltid ha fullt upp och samtidigt medvetande om att man alltid kan göra lite mer i alla ämnen. Därför ska det bli spännande att se hur jag kommer funka med fyra nästan läxfria veckor. Om det inte dyker upp någonting här under den tiden så god jul och gott nytt årrrrr allihopa! Ses om ett tag.


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1301

-

AllmäntPosted by Johanna Tue, December 16, 2014 20:09


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1300

Bästisdos

AllmäntPosted by Johanna Sun, December 07, 2014 20:24


 • Comments(1)//johanna.tapper.se/#post1294

25:E NOVEMBER

AllmäntPosted by Johanna Tue, November 25, 2014 18:07
Jag och Emelie passade på att utnyttja vårt presentkort i caféet (som vi vann på att komma sist i en engelskatävling. Har man sköna lärare så har man). Dagen har för övrigt rullat på extremt segt. Får alltid något rörelsebehov sista timmarna av de längsta skoldagarna och eftersom jag tvingas sitta stilla på en hård stol blir rörelseenergin till total trötthet och jag pallar inte någonting. Läste en lång text och fattade nada. Det bara gick inte. Detta är på sätt och vis främmande för mig eftersom jag hela mitt liv haft lyxen att ha lagom långa skoldagar, vara i stort sett läxfri och själv kunnat bestämma och planera min tid efter skolan utan att behöva ta hänsyn till skolan särskilt mycket. Jag trodde jag skulle vänja mig (vilket jag delvis gjort), men det tar längre tid än vad jag någonsin kunnat ana. Det är alltså inte bara hjärnan som måste bli van, utan hela kroppen från topp till tå! Imorgon får jag dock ett skönt break, jag och Alicia ska kolla bio, strosa runt i Göteborg och bara hänga. Får hoppas att solen kanske kikar fram.. Nu ska jag sätta mig med lite läxor, ses! • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1291

16:E NOVEMBER

AllmäntPosted by Johanna Sun, November 16, 2014 12:43
Igår hade jag en riktigt mysig och rolig kväll med ma friendoss hemma hos Sara. Idag ska jag dock ha raka motsatten till roligt, plugg står på schemat som det ganska ofta gör nu för tiden. Väldigt ofta. Mina dagar senaste veckan har bestått av långa skoldagar, plugg efter skolan, barnvaktsjobb och cykling fram och tillbaka. Hur ska jag hinna gå i skolan, vara social, plugga, träna, jobba, hjälpa till hemma OCH få minst åtta timmars sömn varje natt? Huh?! Min kropp är inte van att sitta stilla så mycket som den gjort senaste tiden sen jag började gymnasiet. Mitt val av ett superbrett, allmänbildande, högskoleförberedande program börjar sätta spår i mig av den höga farten och kraven som ständigt ställs på en. Dock har jag fått en riktig rivstart hittills och allt plugg har verkligen lönat sig. Det har gått över mina förväntningar och jag ligger mycket bättre till än vad jag någonsin kunnat ana. Men att sitta på en stol i olika klassrum i åtta timmar och bara lyssna, koncentrera sig och försöka förstå blir aldrig riktigt tråkigt (eftersom jag gillar ämnena) men kämpigt. Stressen av att allt du gör under dessa åtta timmar bedöms, analyseras och sätts bokstav på gör att jag har svårt att koppla bort skolan vart jag än befinner mig vilket i sin tur leder till att min hjärna får svårt att hitta på annat. Men det är bara att fightas, snart är en halv termin klar på gymnasiet, alltså ca 16%! Toklängtar tills lucia, advent och såklart jullovet när vi drar till värmen. Nu ska jag fortsätta försöka förstå mig på franskans grammatik som jag gjort sen jag vaknade i morse. Ses!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1286

tre favoriter

AllmäntPosted by Johanna Sat, October 25, 2014 00:21


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1276

29:E SEPTEMBER

AllmäntPosted by Johanna Mon, September 29, 2014 22:37
Har tappat fotot lite... Kände att jag inte riktigt kunde fota så mycket i somras som jag ville pga allt jobb och ganska få lediga dagar. Dock är jag sugen på att införskaffa ett nikkor AF -A 50mm F/1.4 eller ett Nikon AF-S 85/1,4 G ED. Dock känns priset lite saftigt, men kanske värt?

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1273

27:E SEPTEMBER

AllmäntPosted by Johanna Sat, September 27, 2014 17:24
Så himla skön lördag! Började dagen med en promenad i blåsten, så himla härligt! Efter det har jag bara pluggat & pluggat & pluggat men i en sån takt att det inte blev jobbigt. Allt bara flöt på och jag fick gjort mycket. Nu känns det riktigt skönt att vara ledig och eftersom jag fick gjort så mycket blev jag ledig imorgon.. Härligt!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1272

24:E SEPTEMBER

AllmäntPosted by Johanna Wed, September 24, 2014 22:11
Dagarna bara rullar på riktigt snabbt, knappt så att man hinner med. Har haft en vecka (hittills) fylld med massa skola, vindsurfing, cykling, barnpassande och läxor. Hade världens ångest och ingen lust alls att hoppa i plurret & vindsurfa idag, tanken på alla vågor (som förstör för en mycket) kallt vatten, regn och prov mitt ute på vattnet kändes inte alls lockande. Men hade turen med mig, lyckan som uppstod när läraren säger: hoppsan, lite mycket vågor idag. Vi kör vågsup allihopa! Trots alla gånger jag fick brädan i huvudet, usel balans och kallsupar va det SÅ ROLIGT! Aldrig skrattat så mycket ute på vattnet alltså...

Imorgon är det en väldigt välförtjänad studiedag och efter det en kort fredag + inget jobb i helgen... Så skönt!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1271

full fart på grööönan!

AllmäntPosted by Johanna Fri, September 19, 2014 21:46


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1268

15:E SEPTEMBER

AllmäntPosted by Johanna Mon, September 15, 2014 19:53
Har haft en riktigt kort dag, bara tre lektioner så slutade kl.11, så himla skönt! Annars då? Jo.. Har haft en riktigt skön och mysig helg. Vi har kollat på pappa som sprang i Budapest (dock inte live) men på tv, mött upp Alicia & bakat till Maria som precis flyttat, gjort lite läxor & varit med mamma och röstat. Blev helt shockad när jag såg valresultaten, Sverigedemokraterna som 3e största parti? Nä fy. Folk är oansvariga och vill hitta en ¨enkel¨ och snabb lösning på problem. Därför röstar dom på SD. Men det kommer ju inte hålla i längden, det ser ju alla?! Nä, mycket bättre att rösta på ett ansvarsfullt parti som kan lösa problem på bra sätt & som inte kommer samarbeta med något så töntigt parti som SD. Sverige har liksom ingen plats för rasism!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1267

solisar

AllmäntPosted by Johanna Fri, September 12, 2014 20:05
Har införskaffat mig lite solskydd i den snyggaste formen! Kanske lite konstigt nu när sommaren är över men det kommer ju en nästa år också? Älskar dom, så himla bekväma, tidslösa & snygga!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1265

10:E SEPTEMBER

AllmäntPosted by Johanna Wed, September 10, 2014 20:00
Onsdag. Den har blivit den värsta på hela veckan. Skolan i åtta långa timmar och en fet hög med läxor väntandes hemma. (Inte för att jag skjutit upp, utanför att vi har otroligt kort tid på oss med allt) Men helt ärligt: om en och samma lärare inte kan allt i alla ämnen, hur kan de då förvänta sig oss kunna det? Det går, men det skulle vara mycket enklare om man fokuserade på ett ämne i taget. Som att man bara läser svenska i två månader framåt och efter det bara natur och sedan matte osv. Inte nog med att läraren skulle fåen bättre syn på vad en elev kan, utan också att det blir lättare för eleven att lära sig. Att hinna komma in i ett ämne (dvs förstå, reflektera, komma ihåg, anteckna, lyssna och lära sig) på en lektion som är 40 minuter lång är inte speciellt lätt. (klagar då inte på vårt schema. Det äger!) Nä, nu ska jag fortsätta plugga som jag gjort de senaste tre timmarna. Yippie!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1261
Next »