♡♡♡♡♡♡

♡♡♡♡♡♡

NY BLOGG

AllmäntPosted by Johanna Tue, February 03, 2015 21:18
Jag är så trött på att bilderna här alltid blir så små. Så därför bestämde jag mig för att starta en ny (till) blogg där mina foton syns tydligare. Bara till för att testas och den här bloggen kommer såklart finnas kvar! Nya adressen: http://johannatappers.blogg.se

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1324

First Point, Noosa.

Fotografier- djur/naturPosted by Johanna Tue, February 03, 2015 16:49


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1323

ALFRED

Fotogafi- människorPosted by Johanna Thu, January 29, 2015 17:40


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1322

.

Fotografier- surf/streetPosted by Johanna Thu, January 29, 2015 17:06
Skulle göra vad som helst för att dra tillbaka tiden lite... Dagarna i Byron Bay va så sköna och häftiga!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1321

Viktigt.

AllmäntPosted by Johanna Wed, January 28, 2015 19:35
Igår hörde jag en kvinna på bussen som pratade i telefon. Hon var sur och förbannad, och allt skyllde hon på ¨invandrarna¨. "Det är de som tar jobben, åså kostar de massa pengar" sa hon.

Jag blev arg på det sättet som jag bara blir ibland. Då tänkte jag att hon har såklart rätt att säga sin åsikt. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte ifrågasatte tjejen, för det finns ju faktiskt undantag ifrån yttrandefriheten (i detta fall enligt min uppfattning hets mot folkgrupp, pga att åsikten uttrycktes på ett sådant sett att den trakasserar människor). Efter några minuters funderande runt detta så kom jag fram till att; nej, man får faktiskt inte säga vad som helst - det finns ett förnuft vi ska vara rädda om.

1. Jobben: Grejen är att jag visste att det tjejen sa inte var sant. Det är då det blir jobbigt att hålla emot. Vi vet att invandrare skapar fler jobb på många sätt. T.ex att utrikeshandeln ökar och därigenom ekonomisk tillväxt och fler jobb.Tack vare invandring under 50-talet kunde Sverige bygga upp industrier och välfärd. De tillför kompetens och erfarenheter som vi själva inte har. Den person som idag behöver din hjälp kan mycket väl vara den person som skapar ditt nästa jobb. Sverige tjänar på att vara ett öppet land. Människor med ett annat hemland tjänar också på att Sverige är ett öppet land.

2. Pengarna: Jag vill försvara alla människor i värde.Jag känner att politiken idag handlar mer om de statsfinansiella effekterna än om människovärde. Ska människor, som lever under hemska förhållanden inte släppas in här för ¨det kostar pengar¨?! Ska vi som fortfarande har en globalt sett levnadsstandard inte kunna släppa in lite utav den standarden för att hjälpa en familj i nöd? Ska inte vi som ett av världens mest glesbefolkade länder inte ha plats för de som behöver oss? Vad säger det i så fall om oss som människor? Invandring bidrar till lösningen för de växande problemen och Sverige och befolkningen går plus på det.

Utan invandring stannar Sverige. För mig är de olika språken, kulturerna, religionerna och nationaliteterna en tillgång. Utan invandrare hade Sverige inte varit i närheten av den välfärd och levnadsstandard som vi har idag. Att det kommer vuxna, färdigutbildade människor till ¨vårt¨ land är inte ett problem - det är en tillgång! De är de som arbetar, de startar företag, de tar jobb som Jimmy Åkersson aldrig skulle nedlåta sig till och alla tjärnar vi på det. Att låtsas att invandringen "kostar miljarder" är en fet lögn. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är invandringen rena segern, det vet både vi och invandrarna.

(Om du nu ändå tycker att invandrare tar jobben ifrån dig; du som är född i Sverige har lätt för att glida fram på arbetsmarknaden jämfört med invandrare. Kanske, om någon som saknar kontakter, pengar och språkkunskaper och som enligt dig ändå tar ditt jobb så får du nog resa dig från soffan.)

De personer som på något sätt vill stoppa invandring och vill göra Sverige till ett stängt land, vad har ni för argument? Kunskapen och statistiken är inte på er sida. Utan öppna länder skulle världen vara fucked up och gelet skev.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1320

28:E JANUARI

Fotogafi- människorPosted by Johanna Wed, January 28, 2015 18:00
Elsa i Australien. Nikon D3100 läge A AF-C exp.200, f/1.8.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1319

27:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Tue, January 27, 2015 21:30
Sjukt hur fort det går att komma tillbaka till vardagen efter att ha varit borta länge. För bara någon vecka sedan befann vi oss i Sydney och i häftiga Bangkok. Jag saknar värmen något enormt, och allt trevligt folk där borta. Kylan som gör huden blå här känns inte alls bra..Tänk vad perfekt Sverige hade varit om vi hade legat på lite lägre breddgrader?! Wow. Just nu är det väl bara att kämpa sista innan våren kommer, men vilket skitväder alltså. Blir bara deppigt och vi behöver SOOOLEN! Min vardag just nu är fylld av läxor, kompisar, skolan och lite barnpassning. Jag har inte träffat Stella sen vi åkte, när hon kom springande mot mig och körde hennes lite-längre-än-vanligt-kram vägde det upp för den ganska tuffa skoldag jag precis avslutat.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1318

Saknar...

Fotogafi- människorPosted by Johanna Sat, January 24, 2015 20:16


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1317

.

Resor & äventyrPosted by Johanna Sat, January 24, 2015 19:22
Mamma och pappa hittade en riktigt fin strand vid Port Dogulas utanför Cairns. Jag ångrar att jag inte följde med (poolen var lite för bra), eftersom den liknar stranden i St. Teresa så mycket.. Superfin! Alla bilder är tagna av mamma/pappa och redigerade av mig. (Om jag älskar photoshop? JAA!)

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1316

Manly beach

Resor & äventyrPosted by Johanna Sat, January 24, 2015 17:26


 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1315

24:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Sat, January 24, 2015 14:39
Igår va jag med Alicia hela kvällen, så himla mysigt! Vaknade riktigt tidigt imorse för att pinna iväg till jobbet. Kände min en aning ringrostig eftersom jag varit borta så länge, men bara efter någon timme rullade allt på bättre än någonsin! Nu ska jag plugga lite och sedan (äntligen!!) lägga lite tid på att redigera Australienbilderna.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1314

Milen

AllmäntPosted by Johanna Thu, January 22, 2015 17:27
Efter en månad i fuktig, ibland smutsig, ny luft längtade jag lite efter Sveriges rena & friska syre. En löparrunda blir bra, tänkte jag. Eftersom min kondis inte var den bästa efter semestern så kanske en liten kort runda skulle passa. Jag sprang två km, fyra km, fem km. ¨Tänk om jag skulle sätta milen, haha¨ sa jag till mig själv när jag och var på väg hem och redan då trött i kroppen. Men vad fasen. Jag hade tid, det var ljust, solen sken, min mobil var laddad (musik), det var plusgrader och jag hade bra kläder. Så jag fortsatte springa. Efter ett tag började min fot somna, mina vantar blev till frost och min hälsena krånglade. När jag nådde 8km ville jag kräkas, ge upp och gråta. Men jag hade bestämt mig - och hade inte någon tid för att torka tårar, så jag fortsatte. Eftersom jag nästan inte sprungit något på hela hösten/vintern och plötsligt klämde till med 11km så var det inte konstigt att huvudvärken slog till efteråt. Men det var det värt. Målet som innan kändes så långt borta (marathon 2021) känns nu en aning lättare och mer tillgängligt! Nu ska jag plugga naturkunskap och sedan ta bussen in till stan för att sitta barnvakt under kvällen. Kram!

 • Comments(1)//johanna.tapper.se/#post1313

21:E JANUARI

AllmäntPosted by Johanna Wed, January 21, 2015 19:49
Har typ skrattat mig igenom dagen med sista bilden som utgångspunkt... Hur skulle jag klara av skolan utan alla mina underbara vänner?! Vi har samma humor och nästan allt kan bli roligt när vi är tillsammans. Mattelektionen som blev lite långsam förvandlades till en riktig utmaning för Emelie O och hennes sudd-hög. Efter skolan mötte jag upp Alicia, sooooom jag längtat! Efter en hel månad ifrån varandra var det var supernajs att äntligen få träffas igen. Hon är världens bästa vän och naj, jag kommer aldrig släppa taget av den finingen. Nu ska jag hoppa in i läxornas värld (puaahhh) och sedan sova. Hörs!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1312

SHANGHAI 2014

AllmäntPosted by Johanna Mon, January 19, 2015 14:32
Bilder i från Shanghai i december, det var svinkallt och trots den jobbiga tidomställningen så hann vi med mycket under dagarna i Kina. Alla foton är tagna av mig.

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1311

19:E JANUARI

Resor & äventyrPosted by Johanna Sun, January 18, 2015 15:07
Elsa i Australien.. Hon spenderade nästan mer tid under ytan än över!

Nu är vi hemma! Bangkok var superhäftigt & jag har massor av bilder att visa. Har laddat ner Photoshop, så det ska bli riktigt kul att redigera. Vi är fortfarande inte riktigt inne i dygnet så idag har vi bara tagit det lugnt, sovit och packat upp. Känns så konstigt att vara tillbaka, Sverige känns SÅ grått (hur har ni överlevt?) jämfört med alla länder vi besökt senaste månaden. Nu längtar jag bara till våren börjar kika fram, att inte ha solen i ögonen känns ovaaaant!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1310

11:E JANUARI

Resor & äventyrPosted by Johanna Sun, January 11, 2015 11:25
Jag på stranden och superfotografen mamma.

Det känns skönt att vara framme i Sydney, men samtidigt lite jobbigt eftersom det bara är några få dagar kvar på världens bästa resa i underbara Australien! Som tur är har vi Bangkok på vägen hem i några dagar, man jag kan inte låta bli att redan sakna alla häftiga platser vi hunnit besöka under den här månaden. Ni där hemma, räkna med att få höra en del historier när jag kommit in i tidszonen och klarar av att vara vaken när det egentligen (för mig) är natt...

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1309

.

Resor & äventyrPosted by Johanna Fri, January 09, 2015 07:51
Bad i Ballina//Surfers Paradise

Hoppas alla hade en bra första dag i skolan! Vi spenderade vår tordsag på stranden i Byron bay, lunch i Surfers och poolbad i Ballina.. Solen skiner (som vanligt) å havet är vaaaaarmt. Haha nä nu ska jag sluta..
 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1308

8:E JANUARI

Resor & äventyrPosted by Johanna Thu, January 08, 2015 13:10
Hello! Byron Bay var supercoolt och speciellt. Just nu bor vi i Ballina, en liten stad precis utanför Byron. Här ska vi spendera tre dagar innan vi åker vidare mot Sydney nästan där vi bodde innan i Manly. Det är så himla skönt ute, solen skiner + lite vind=supeer!

 • Comments(1)//johanna.tapper.se/#post1307

5:E JANUARI (AUS time: 23:59)

Resor & äventyrPosted by Johanna Mon, January 05, 2015 15:00
Mamma på Main Beach, Noosa.

Dagen har spenderats på Main beach (Noosa) med mamma medans resten av familjen varit på zoo. Det var ruggigt stora vågor och helt galet strömt! I övermorgon åker vi vidare ner mot Sydney. Noosa har varit supermysigt, verkligen the place to be!

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1306

3:E JANUARI (AUS time 22:22)

Resor & äventyrPosted by Johanna Sat, January 03, 2015 13:22
Vi har klarat av 2/3 av vår roadtrip längst Australiens östkust. Varje natt senaste tiden har blivit ett nytt ställe att sova på men nu är vi äntligen framme i Noosa där vi ska stanna ett tag. Det är verkligen supermysigt och vi bor på ett bra ställe (med wifi hihiiii). Nu ska jag fortsätta med lite läxor och sedan sooova! Hörs sen:)

 • Comments(0)//johanna.tapper.se/#post1305
Next »